יום שלישי, 2 ביוני 2020

אוסטאופורוזיס מגנזיום קובי עזרא מגנזיום במזון

אוסטאופורוזיס מגנזיום עם קובי עזרא על המגנזיום במזון.

למגנזיום חשיבות רבה בשמירת ההומאוסטזיס (איזון) בבריאות העצם. בבסיס מחקרים ניסיוניים ואפידמיולוגיים, רמת מגנזיום נמונה משפיעה מזיקה להעצמות.

בין היתר מגנזיום מווסת את הובלת הסידן הפעילה. כתוצאה מכך, התגברה ההתעניינות בתפקיד מגנזיום (Mg) בחילוף החומרים של העצמות.
קבוצת נשים בגיל המעבר קיבלה מגנזיום הידרוקסיד כדי להעריך את השפעות המגנזיום על צפיפות העצם.
בסוף המחקר בן השנתיים נראה כי טיפול במגנזיום מנע שברים והביא לעלייה משמעותית בצפיפות העצם.

מחסור במגנזיום תורם לאוסטאופורוזיס באופן ישיר ע"י פעולה על היווצרות גבישים ועל תאי עצם ובעקיפין ע"י השפעה על הפרשה ופעילות של הורמון פארתירואיד וע"י קידום מצבי דלקת ברמה נמוכה.

השליטה והשמירה על ההומאוסטזיס של מגנזיום מייצגת התערבות מועילה לשמירה על שלמות העצמות ובריאותם.



#kobiezra #דיאטה #בריאות #nutrients #תזונה #dieting #הורמונים #nutritionist #health #diet #supplements #קוביעזרא #מגנזיום #אוסטאופורוזיס

אין תגובות:

פרסום תגובה